Skip to main content

Screen Truepress Jet 350UV

Screen Label 350UV

Screen Truepress Jet 350UV doneo je sa sobom brzinu od 60m/min sto se moze meriti sa mnogim flexo masinama, a patentirana Screen boja redukuje potrosnju na optimalni minimum shodno Zeljenom kvalitetu.

odinama unazad na trzistu se mogu videti label mašine od kojih je većina zasnovana na radu sa tonerima, a karakteriše ih visoka cena štampe u poređenju sa dosadašnjim načinom proizvodnje etiketa.

U međuvremenu inkjet tehnologija se toliko razvila i prilagodila zahtevima da je zadržala kvalitet koji daje štampa zasnovana na tonerima ali i značajno povećala brzinu rada, a što je najvažnije smanjila troškove štampe.

Screen Truepress Jet L350UV doneo je sa sobom sve navedene prednosti. Brzina rada je 60m/min što se moze meriti sa mnogim flexo mašinama za štampu, pa ne čudi da je u poslednje 2 godine instalirano preko 100 ovakvih mašina. Ako pogledamo konvencionalnu flexo štampu kroz brzinu, kvalitet i vrste materijala na kojima se štampa, Screen Truepress Jet 350UV odgovara na sve zahteve.

Štampajuće glave izbacuju 80 miliona kapi u sekundi omogućavajući veliku brzinu rada, dok izuzetan transportni sistem materijala ne dozvoljava pojavu deformacije papira. Rezolucija je vizuelno 1000 dpi sa 3 pikolitra štampajucom glavom.

Troškovi štampe na Screen Jet 350UV u odnosu na konvencionalnu flexo štampu eliminišu troškove izrade flexo ploča i značajno umanjuju škart, a patentirana Screen Truepress boja redukuje potrošnju na optimalni minimum shodno željenom kvalitetu.

Kompanija Screen se decenijama razvijala iz pripreme za štampu za razliku od mnogih drugih proizvođača koji su se razvijali od kancelarijskih štampača. Tako je nastao i Screen workflow Equios koji prati i omogućava sve neophodne praktične poslove u softverskom upravijanju label mašinom. Operater koji upravlja mašinom može izabrati vrstu papira a Equios će automatski izabrati registrovani ICC profil što znatno ubrzava pripremu za štampu i eliminiše komplikovane korake u pripremi samog fajla, kao i potrošnju boje za podešavanje.

Takođe, Screen Truepress Jet 350UV je sertifikovan od strane Europen GS prema bezbednosnim standardima, a Screen boja sa izuzetno niskim isparanjem ne prouzrokuje zagađenje okoline i bezbedna je za korisnike koji rade na samoj mašini.

Zahtevi kod štampe etiketa se povećavaju preko Low Migration propisa, isto tako boja u verziji bez Low Migration kompatibilna je sa propisima EuPIA, Swiss Ordinance i Nestle Guidance.  Screen je odgovorio na ove zahteve sa modelom mašine Truepress Jet 350UV+LM koja koristi azotnu komoru, eliminiše kiseonik do minimuma i koristi specijalnu Screen LM boju. Oba modela zadržavaju karakteristike brzine i kvaliteta, a jednostavnost u radu je dodatno poboljšana Screen inovacijama kao što su senzori koji uočavaju eventualne spojeve na materijalu koji se štampa i automatski podizu/spuštaju štampajucu glavu kako ne bi došlo do oštećenja same glave, niti zastoja u radu. Takođe, mašina je opremljena sa chill-rolerom koji omogućava izuzetan kvalitet štampe na mnogim materijalima na kojima je do sada štampa bila gotovo nemoguća, kao što su materijali od 40 mikrona, toplotno osetljivi materijali i drugi materijali koji se istežu ili pomeraju kako temperatura raste.

Štampajuće glave se čiste jednostavnom komandom pre početka ili na kraju štampe, pa se tako uticaj boje i drugih činioca na mogu¢e zapušenje nozli preventivno eliminiše.

Sastavni deo mašine je Corona koja prazni veliku voltažu na materijal pre štampe i na taj način menja površinski napon materijala, čini ga stabilnijim i omogućava da lakše primi boju. Ove i mnoge druge prednosti Screen Truepress Jet L350UV+ i L350UV+LM pokazuju da je Screen dostigao najviši nivo kvaliteta i produktivnosti.

Firma Samako Print, Beograd, kao zastupnik kompanije Screen, stavlja akcenat na profesionalnu servisnu i tehničku podršku. Sa sertifikovanim serviserima, iskustvom preko 20 godina u snabdevanju i logistici offset i flexo štamparija u regionu, Samako Print, Beograd je adekvatna karika u lancu shodno Screen Truepress Jet L350UV+LM mogućnostima i stabilnosti.